ChromaLuxe is trots om Expograph als nieuw Certified Lab te verwelkomen

Expograph (Parijs, FR) is een vooraanstaand printbedrijf, leidinggevend in alles wat te maken heeft met het ontwerpen, vervaardigen en installeren van permanente of tijdelijke signalisatie en muurdecoratie voor kantoren, evenementen, hotels, tentoonstellingen en winkels. ChromaLuxe is het merk dat ze aanbieden voor hoogwaardig sublimatiedrukwerk op aluminium of hout. Onlangs behaalde Expograph het ChromaLuxe Certified Lab certificaat omdat de kwaliteit die ze aanbieden opmerkelijk is. Dankzij hun flexible aanpak slaagt Expograph er telkens in om artiesten en fotografen met specifieke eisen bij te staan bij hun projecten en ze op maat uit te werken tot echte pareltjes.


Zo hebben ze ter gelegenheid van “Les Rencontres de la Photographie” in Arles voor de groepstentoonstelling van de Fondation Manuel Rivera-Ortiz voor een indrukwekkende installatie gezorgd. De groepstentoonstelling “Echo-Système” gaat over het leven in onzekerheid, in transformatie en in mutatie. De tentoonstelling loopt nog tot 26 september 2021. Het onderwerp brengt meer dan 20 kunstenaars samen waaronder Elsa Leydier.


Elsa Leydier, een jonge Franse fotografe, wil met haar werk “Les Marques” de tendens van het uniformiseren van het vrouwenlichaam aan de kaak stellen. In tijdschriften, magazines of advertenties zijn dagelijks gezichten en lichamen te zien van vrouwen die altijd glad, blank en jong zijn. Elsa vraagt met haar werk aandacht voor de natuurlijke schoonheid van een vrouwenlichaam waar imperfecties normaal zijn. Om haar boodschap kracht bij te zetten koos Elsa voor een originele installatie waarbij planten over en door typische modefoto’s woekeren, waarmee ze wil zeggen dat de natuur altijd sterker zal zijn dan het vrouwelijke ideaalbeeld geschetst door de media.Een printmedium dat waterbestendig, duurzaam, glanzend en een hoge WOW factor heeft. Daar waren ze naar op zoek om deze prints te presenteren. Tijdens het hele verloop van de tentoonstelling groeien de planten namelijk door en dienen ze dagelijks besproeid te worden met water. Expograph koos ervoor om ChromaLuxe white gloss panelen te gebruiken voor deze installatie. In de gesublimeerde panelen zijn gaten gefreesd om de planten door te laten groeien. Een creatieve manier om te tonen hoe sterk en waterbestendig de panelen zijn. Voor meer informatie over andere oplossingen van Expograph, kan je terecht op WORKSPACE in Parijs op 5-7 oktober 2021.


Ontdek hier interessante behind the scenes fragmenten en een interview met Elsa Leydier tijdens de tentoonstelling :

Of laat je virtueel rondleiden in de Fondation Manuel Rivera-Ortiz:


BEKIJK IN VOLLEDIG SCHERM